IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple продължава да работи по проблема с батерията

iPhone 5 е съществувал, твърди високопоставен служител на компанията, който е тествал прототип на устройството

14:25 | 14.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Междувременно BusinessInsider цитира неназован източник от компанията, според който концернът наистина има намерение да пусне на пазара iPhone 5. Самият той е тествал в продължение на две седмици прототип на смартфона. По онова време Apple е планирал да пусне устройството през есента, но решението в полза на iPhone 4S е дошло едва три месеца преди презентацията в началото на октомври.

Според източника на BusinessInsider прототипът е разполагал с четириинчов дисплей, по-тънка обвивка с алуминиеви стени от долната страна, чувствителен на докосванията основен „Home“ - бутон, значително по-добри хардуерни характеристики, но и по-ниско време за ползване на батерията, десетмегапикселова камера, предходна версия на софтуера Siri, който по онова време Apple нарича “асистента”.

Именно краткият живот на батерията е била главната причина за колебанието на компанията да представи смартфона още през октомври.

Освен това покойният вече Стив Джобс е имал опасения, че по-големият дисплей на смартфона ще доведе до фрагментация сред приложенията на iOS и те няма да могат да се ползват добре. Именно този недостатък, причинен от различните резолюции на дисплеите на различните устройства, е и един от главните доводи на Apple срещу конкурента му Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vinsa
преди 12 години
Никой не коментра, явно никой не ползва iPhone 4, нормално при тези цени и при наличието на аналогични и по-евтини продукти от Samsung, LG, HTC, да си го купуват американците тоз айфон, както и техните коли никой не ги купува, така и теефоните им...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още