IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung постигна временна победа над Apple

Австралийски съд нареди на американската компания да разкрие споразуменията си с местните телекоми

18:41 | 11.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южнокорейската високотехнологична компания Samsung постигна малка временна победа над своя американски конкурент Apple.

Австралийски съдия нареди на компанията със седалище в Купертино да разкрие пред Samsung подробностите за споразуменията, които компанията на Тим Кук сключва с местните телекоми. Това се случва след искане на Samsung да се запознае с информацията, която по принцип Apple държи в тайна, пише местното издание Mobile Burn.

Не е тайна, че Apple използва популярността на своите смартфони от серията iPhone, за да извива ръцете на мобилните оператори и да иска от тях големи субсидии за всеки продаден апарат. За телекомите е скъпо удоволствие да имат iPhone в асортимента си и затова е логично, че Apple иска да държи финансовите подробности в тайна.

Заради тези практики технологичният концерн постига висок процент на печалба, който надвишава този на всички останали производители на смартфони, а така намалява и конкурентноспособността на другите компании.

Неотдавна чешкото подразделение на Telefonica реши да преустанови продажбите на продуктите на Apple. Така операторът не само че няма да пусне iPhone 4S, но и ще махне от магазините си и останалите модели на смартфона. Пред местното издание Hospodarske Noviny говорител на Telefonica е заявил, че причината за това решение са неизгодните бизнес условия на Apple.

И така, според решението на австралийския съд Samsung ще получи подробности за споразуменията на Apple с австралийските телекоми Vodafone, SingTel Optus и Telstra. Това ще се случи, ако Apple изгуби обжалването на решението.

По същото дело Samsung поиска да види изходящите кодове на iPhone. Apple предостави на конкурента си 220 страници с информация, но според Samsung един от файловете липсва и това е опит за прикриване на информация. Съдията ще съобщи в близките дни дали ще накара Apple да предостави кодовете и на въпросния файл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още