IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ интегрира видео услугата YouTube

Интернет концернът подчертава желанието си да вгради в социалната мрежа колкото се може повече от своите услуги

15:53 | 04.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google+ интегрира видео услугата YouTube

Американският интернет концерн Google интегрира услугата си за видео споделяне Youtube в своята социална мрежа Google+, предаде ZDNet.

В горния десен ъгъл се появява уиджет, в който може да се въведе термин за търсене. След това в отделен прозорец се отваря видео плеър със списък на всички видеа, съдържащи посочения термин.

Клиповете могат да бъдат споделяни директно с други потребители на Google+ или с цели кръгове. Освен това благодарение на споделянето на стената приятелите ще получават  достъп до целия списък. 

По този начин интернет концернът подчертава желанието си да интегрира в социалната мрежа колкото се може повече от своите услуги.

„Google+ е Google. Ще разширим предложението до всичко, което имаме – реклама, търсене, Chrome, Android, Maps, YouTube – така че потребителите да намират всичко на едно място“, заяви неотдавна мениджърът на Google Брадли Хоровиц в интервю за Wired.

Междувременно стана ясно, че Facebook се притеснява от новата социална мрежа на Google. При стартирането й от компанията на Марк Зукърбърг са се свързали с Apple с идеята да сключат сделка, с която да се противопоставят на интернет търсачката и мащабния й социален проект, пише Fortune.

Според списанието Зукърбърг е осъзнал навреме, че Google+ има потенциал да се превърне в много популярна услуга и Apple и Facebook са имали немалко дискусии по отношение на евентуално партньорство, но така и не са стигнали до конкретно решение.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още