IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се намесва на телевизионния пазар

Музика, лайфстайл, спорт – американският концерн обяви пускането на повече от 100 видео канала в дъщерната си компания YouTube

10:24 | 31.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	YouTube вече няма да е само на компютъра, но и на телевизионния екран. <em>Снимка: Ройтрес</em></p>

YouTube вече няма да е само на компютъра, но и на телевизионния екран. Снимка: Ройтрес

Успехът й обаче не беше голям, преди всичко заради това, че много потребители намираха управлението за твърде сложно. Сега повече приложения трябва да донесат и повече функции, като например да информира спортните фенове, ако пропускат нещо интересно.

В началото на разработването на Google TV според публикации в медиите интернет концернът е преговарял с телевизии и продуцентски фирми. Те обаче са отказвали споразумения, защото са се притеснявали да не попречат на сегашния си бизнес модел, който се базира на реклама или такси от абонамент.

Телевизията е един от браншовете, които до този момент бяха най-малко променени от интернет. Техническата база обаче е налична – все повече телевизори имат техническата възможност за браузване.

И конкурентът на Google – Apple, работи по свой модел телевизор, но е избрал различен фокус. Според информация на New York Times през 2013 г. на пазарите може да се появи телевизор на Apple, който да бъде управляван с гласови команди.

Наскоро починалият съосновател на компанията Стив Джобс е цитиран в биографичната му книга да казва, че иска да промени радикално телевизионните устройства. До този момент по отношение на съдържанието Apple залага на сътрудничество с продуценти, които предлагат съдържанието си за сваляне чрез платформата iTunes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още