IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

LG разочарова с по-голяма загуба през третото тримесечие

Негативните резултати се дължат основно на загубите от бизнеса с мобилни телефони

19:19 | 28.10.11 г.
LG разочарова с по-голяма загуба през третото тримесечие

LG Electronics обяви разочароващи финансови резултати за третото тримесечие, пише Bloomberg. Компанията е реализирала значително по-високи загуби от очакваното, основно от бизнеса с мобилни телефони.

В периода юли-септември южнокорейският гигант е реализирал нетна загуба в размер на 414 млрд. вона  (367 млн. долара) при прогноза за загуба от малко над 56 млрд. вона. За сравнение, по същото време на миналата година производителят на електроника отчете 7,6 млрд. вона печалба.

Оперативната загуба на LG за тримесечието се е свила до 32 млрд. вона от 185,2 млрд. вона, отчетени в периода юли-септември миналата година.

Близо 139 млрд. вона е загубата на компанията от подразделението й за мобилни телефони. Продажбите са паднали с 8,5% до 2,8 трлн. вона, но все пак отчетените загуби са по-малки от миналогодишните (почти 303 млрд. вона).

Очаква се технологичният гигант да продължи да трупа загуби от звеното си за мобилни телефони и през първото полугодие на следващата година, смята Чарлз Парк от Mizuho Securities Asia.

LG занижи прогнозата си за продажбите на смартфони през настоящата година с 20% до 24 млн. единици. Очаква се делът на компанията на пазара на “умни телефони” да се свие до 6,5% от 8,6%, според Strategy Analytics.

Все пак, LG съобщи, че смята да се фокусира върху продажбите на мобилни устройства от четвърто поколение. Според анализатори обаче това може би няма да е достатъчно да се обърнат негативните резултати.

Подразделението на LG за телевизори отчете, че оперативната му печалба е нараснала до 101,1 млрд. вона през третото тримесечие при 86,1 млрд. вона, регистрирани по същото време на 2010 г.

Звеното за производство на домакински уреди регистрира оперативна печалба в размер на 70,1 млрд. вона. Бизнесът на компанията с климатици пък е постигнал положителен резултат от 1,4 млрд. вона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още