IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP запазва своето PC подразделение

Отделянето щяло да бъде твърде скъпо и криело повече недостатъци, отколкото предимства

11:42 | 28.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
HP запазва своето PC подразделение

В тази връзка Мисек изиска и повече свобода за дизайнерския екип на PC подразделението, за да може да се опълчи по-успешно на Apple. Освен това според него HP трябва да се защити от агресивната конкуренция на Dell и Lenovo с по-дълги гаранции и по-ниски цени. Крайно време било и за приемането на ясен план за развитието на мобилния бизнес. Мисек предлага като възможни варианти партньорства с Microsoft или Google, тъй като собствената операционна система WebOS е „мъртва заради липсваща екосистема“.

Дискусията за бъдещето на компютърното подразделение избухна през август. Същевременно тогава HP обяви и края на производството на хардуер с WebOS – таблетите от серичта TouchPad и смартфоните Pre и Veer. Междувременно главният изпълнителен директор Лео Апотекер трябваше да разчисти бюрото си и бе наследен в края на септември от бившия главен изпълнителен директор на Ebay Мег Уитман, която сега спази обещанието си да вземе решение за бъдещето на отдела до края на октомври.

Според изследователската компания Gartner Hewlett-Packard e най-големият в световен мащаб производител на компютри. През третото тримесечие пазарният дял е бил 17,7%. Lenovo е държал 13,5%, Dell – 11,6%, а Acer – 10,6%.

Според данни на IDC HP е доминирал на европейския пазар с дял от цели 20,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още