IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zynga отива на борсата в средата на ноември

Пазарният дебют на американската фирма, станала известна с онлайн игрите си, ще бъде преди Деня на благодарността

10:38 | 25.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: Zynga</em></p>

Илюстрация: Zynga

Гигантът в областта на игрите за социални мрежи Zynga скоро ще реализира своето първично публично предлагане (IPO). Според двама запознати с плановете на компанията източници, цитирани от Ройтерс, разработчикът ще направи своя борсов дебют в седмицата преди Деня на благодарността (24-и ноември).

В момента компанията все още изчислява каква ще е номиналната цена на акциите. Според източниците на Ройтерс планът още не е окончателно одобрен и може да бъде променен.

Zynga подаде документация за първично публично предлагане на акции на 1 юли т. г. Малко по-късно стана ясно, че през март разработчикът е бил оценен на 11 млрд. долара. 

През лятото стана ясно, че компанията, която е най-големият разработчик на игри за социалната мрежа Facebook (също с планове за IPO), ще отложи листването си за ноември заради лошите пазарни условия.

„Компанията се надява акциите й да бъдат листнати възможно най-бързо, но събитието няма да се пришпорва заради нестабилните пазари", писа тогава Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още