IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle придобива облачен специалист

Софтуерната компания придобива за 1,5 млрд. долара американския специалист за обработване на данни RightNow Technologies

18:51 | 24.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Софтуерният концерн Oracle е на път да придобие американската компания RightNow Technologies, която е специализирана в предлагането на облачни услуги, предаде Bloomberg.

Oracle ще предложи по 43 долара на акция, което е с 20% повече от постигната в петък цена на акциите на облачния специалист. Така общата цена на сделката е 1,5 млрд. долара. Придобиването трябва да приключи до края на 2011 г. Ръководството на Rightnow вече било одобрило офертата.

По собствени данни през третото тримесечие приходите на Rightnow са били в размер на 57,7 млн. долара, с почти 20% повече от преди година. Печалбата на акция е 4 цента.

Базираната в щата Монтана RightNow Technologies обслужва близо 2000 организации по света. Най-известният й продукт към момента е софтуерът RightNow CX. Вицепрезидентът на Oracle Томас Кюриан заяви, че сделката е част от усилията на фирмата да разшири облачните си услуги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
0pk
преди 12 години
Обяснете на нубовете, какво значи облачен специалист бре?Специалист по цвета на облаците? О.о
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още