IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК санкционира "Близу" за заблуждаваща реклама

Операторът е обещавал редица услуги, които реално не са били изпълнявани, сочи проверка на комисията

11:40 | 24.10.11 г. 1
КЗК санкционира "Близу" за заблуждаваща реклама

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи над 30 хил. лв. глоба на оператора „Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД заради подвеждаща реклама, съобщиха от комисията.

Проверката на антимонополния орган е предизвикана от сигнал на потребител за заблуждаващи рекламни послания, които дружеството предлагало с пълния си пакет услуги, включващ цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани телефонни услуги.

При разследването е установено, че „Близу“ действително е подвело потребителите, тъй като реално е предлагало доста по-малък брой телевизионни програми от предварително обявения.

Изводът на комисията е, че „добросъвестната търговска практика изисква телевизионният оператор да следи за качеството и броя на програмите, които предоставя като основни характеристики на предлаганата от него услуга“.

При определяне на санкцията са взети под внимание степента и периодът на нарушението, както и ограниченият мащаб на рекламната кампания, поясняват от комисията. Оттам припомнят също, че санкцията трябва да има превантивен характер срещу бъдещи недобросъвестни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Ето и още едно провинение за рекет от страна на Близу, за което институциите са с вързани ръце и си затварят очите - http://economistbg.blogspot.com/2011/06/blizoo.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още