IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Google+ вече са качени 3,4 млрд. снимки

Новата социална мрежа скоро ще предложи пълна поддръжка за акаунтите от Google Apps

11:50 | 21.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Google</em></p>

Снимка: Google

40-те милиона потребители на социалната мрежа Google+ са качили 3,4 млрд. снимки в мрежата през последните 100 дни. Източник на данните е самият интернет гигант Google, цитиран от технологичния блог Mashable.

Информацията е била изнесена от вицепрезидента по социалните въпроси на Google Вик Гундотра по време на тазгодишното издание на конференцията Web 2.0, която се провежда в Сан Франциско, след като са го питали за обвързаността на потребителите с новата социална мрежа.

Според участници в дискусията Google+ няма толкова много потребители. Гундотра е обявил броя на качените снимки, и е заявил, че все някой трябва да качва тези изображения, щом ги има в системата на новия продукт, така че явно има хора, които ползват Google+.

3,4 млрд. наистина е сериозен брой снимки, но бледнее пред броя на снимките, които се съхраняват от най-голямата социална мрежа Facebook, отбелязва Mashable. Наскоро тя беше обявена и за лидер в хостването на потребителски снимки. Сървърите на Facebook съхраняват около 100 млрд. снимки, които са качени в потребителските галерии. Това е около 30 пъти повече от наличното в Google+. Facebook приема по 6 млрд. нови снимки всеки месец.

Гундотра е съобщил на Web 2.0 още, че новата социална мрежа скоро ще предложи пълна поддръжка за акаунтите от Google Apps. Това ще стане през следващите няколко дни. Причината, поради която това не стана автоматично още с официалното отваряне на регистрациите за Google+ е, че компанията не е очаквала толкова бърз растеж в популярността на социалната мрежа. Връзката с Google Apps се превърна в най-желаното нововъведение сред потребителите и информационният гигант най-сетне е решил да задоволи исканията на аудиторията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още