IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung: Новият ни смартфон Galaxy Nexus заобикаля патентите на Apple

Според президента на Samsung Mobile патентният спор между двете компании е още в самото си начало

10:57 | 21.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южнокорейският технологичен концерн Samsung е разработил така новия си смартфон Galaxy Nexus S, че да не нарушава патентите, заради които Apple води съдебни дела, предава местната новинарска агенция Yonhap, като се позовава на Дж. К. Шин, президент на Samsung Mobile.

Мениджърът обаче не е напълно сигурен дали Galaxy Nexus заобикаля на 100% запазените от Apple права.

Според Дж. К. Шин патентният спор между Samsung и Apple е още в самото си начало и ще продължи дълго време. Досегашните поражения пред съда са навредили преди всичко на гордостта на Samsung към собствената си марка.

През тази седмица Samsung заедно с Google представи в Хонконг първия смартфон с новата версия на операционната система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) - Galaxy Nexus. Той има 4,65-инчов AMOLED-HD-дисплей, с резолюция 1280 на 720 пункта. Сърцето на устройството е двуядрен процесор OMAP4460 на производителя Texas Instruments с тактова честота 1,2 GHz. Вградената технология NFC (Near Field Communication), която позволява пренос на данни на къси разстояния, поддържа и услугата за безконтактни плащания Wallet на Google

Коментарите на Дж. К. Шин подчертават проблемите на Samsung при пускането на продуктите му в търговската мрежа. В Холандия компанията трябваше да преустанови продажбите на смартфоните Galaxy S, Galaxy S II и Ace, след като местен съд реши, че те нарушават патенти на Apple. Освен това съдии в Германия, Австралия и САЩ са на мнение, че тези нарушения важат и за таблета Galaxy Tab 10.1, който ползва Android.

Samsung, разбира се, твърди, че смартфоните и таблетите му не са копия на iPhone и iPad. До този момент обаче това не му помага. Като контрадействия Samsung стартира искове срещу продажбите на iPhone 4S, позовавайки се на собствени патенти, които Apple бил нарушил в Австралия и Япония. Правните спорове между Apple и Samsung занимават и съдилищата в Южна Корея, Франция и Италия, както и американската Международна търговска комисия (ITC).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Дали ще излязат от нашия джоб е вярно, но не и за такива като мен. Аз си ползвам нокия 1100 и лаптоп. мобилния телефон си е слушалка и нищо др. а за масовия потребител е 70 % от мозъчния му капацитет. Да е жив и здрав масовия потребител - чалга, ТВ - сапунки и реалити шоу,футбол, мобилните джажи и никакво желание за развитие. Така, че хората изпростяват и след 15 г. ще им имплантират чип в главите и ще са си 90 % от будното състояние ОНЛАЙН :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
evg9
преди 12 години
Адвокатите намериха начин да пият кръвчицата и на тези - "Според Дж. К. Шин патентният спор между Samsung и Apple е още в самото си начало и ще продължи дълго време."Парите за хонорарите на тези адвокати в крайна сметка ще излязат от нашия джоб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още