IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung иска да забрани продажбите на iPhone 4S в Австралия и Япония

Според Ройтерс некомпетентността на защитниците е причината засега Samsung да изостава в съдебната битка

11:23 | 17.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Samsung иска забрана за новия iPhone в Италия, Франция, Япония и Австралия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Samsung иска забрана за новия iPhone в Италия, Франция, Япония и Австралия. Снимка: Ройтерс

Според Ройтерс една от основните причини, заради които Samsung засега губи позиции в съда, се дължи на некомпетентността на адвокатите на компанията. Едва преди няколко дни съдията по делото за нарушаване на авторските права, което се води в Калифорния, Луси Кох, доказа на съдебните заседатели, че адвокатите на Samsung не са наясно какви точно интереси защитават.

Кох е направила кратък съдебен експеримент в съдебната зала, като, държейки двата таблета на разстояние 3 метра от присъстващите адвокати, ги е накарала да посочат кой продукт е на Apple и кой на Samsung. След известно колебание адвокатите на корейската компания отвърнали, че не могат да открият разлика, „не и от това разстояние“.

Така се оказва, че защитниците на Samsung не разполагат с достатъчно познания за индустриалния дизайн на двете устройства, а именно дизайнът е проблемът, заради който се води самото дело. Според Кох Galaxy Tab 10.1 наистина нарушава някои от патентите на Apple, но от друга страна може да се докаже, че американската компания не е патентовала всички дизайнерски детайли на устройството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още