IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips съкращава 4500 работни места след спад на печалбата

Нетната печалба на производителя на потребителска електроника се е свила с 85% през третото тримесечие

08:59 | 17.10.11 г.
Philips съкращава 4500 работни места след спад на печалбата

Холандският концерн Philips Electronics обяви, че ще съкрати 4500 работни места, след като отчете 85% спад на нетната печалба за третото тримесечие заради по-високите разходи за преструктуриране и суровини, предаде Ройтерс.

Philips, който е най-големият производител на осветителни продукти в света, един от трите най-големи производителя на оборудване за болници и най-големият производител на потребителска електроника в Европа, съобщи също, че обмисля алтернативни опции за подразделението си за производство на телевизори.

От компанията допълват, че преговорите с базираната в Хонконг TVP за продажбата на по-голямата част от телевизионния й бизнес са интензивни и конструктивни и отнемат по-дълго време от очакванията.

„В случай че не може да бъде постигнато окончателно споразумение, Philips ще разгледа и алтернавни опции“, посочва Франс ван Хутен, главен изпълнителен директор в изявлението на компанията.

Philips ще се стреме да съкрати 4500 работни места като част от план за намаляване на разходите на стойност 800 млн. евро с цел подобряване на финансовите резултати.

В понеделник компанията отчете нетна печалба за третото тримесечие в размер на 76 млн. евро спрямо 524 млн. евро година по-рано при продажби за 5,394 млрд. евро спрямо 5,46 млрд. евро за същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още