IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google „убива“ социалната си мрежа Buzz

Компанията ще се концентрира върху развитието на последния си социален проект Google+

15:31 | 15.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Съоснователят на Google Сергей Брин по време на представянето на Buzz през февруари 2010 г. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Съоснователят на Google Сергей Брин по време на представянето на Buzz през февруари 2010 г. Снимка: Ройтерс

 

Посланието на тези закривания е повече от ясно - Google+ става централната мрежова платформа на интернет концерна, всичко останало минава на заден план. Едва преди няколко дни при представянето на редовния финансов отчет изпълнителният директор на Google Лари Пейдж потвърди, че компанията ще интегрира в Google+ всички свои услуги. Пуснатата през лятото в тестов режим социална мрежа междувременно има около 50 млн. потребители. Facebook остава лидер в сегмента на социалните мрежи с около 800 млн. потребители.

Google Buzz представляваше предишния опит на концерна да се конкурира с Facebook и Twitter. Потребителите можеха да си споделят кратки новини, снимки, видеа и външни линкове. При старта на услугата през февруари 2010 г. Google претърпя срив в сигурността и десетки адреси на електронна поща станаха видими за други потребители. Последиците бяха оплаквания от потребителите и разследвания от страна на щатските власти. Те бяха прекратени едва след като Google се съгласи да бъде подложена на редовни независимо проверки на начина, по който контролира личните данни на потребителите си през следващите 20 години.

Междувременно инженерът Стив Йежи, който преди дни разкритикува силно социалната мрежа Google+, наричайки я „жалка измислица“, поднесе своите извинения и нарече "грешка" публикуването на статията си, пише TG Daily.

Сега Йежи твърди, че е слабо запознат с новата услуга и по принцип не знае много за това, какво се случва в корпорацията, в която работи.  Йежи призова да не се придава голямо значение на високомерните му думи, защото те може и да не отговарят на действителността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още