IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да продаде 4 млн. смартфона iPhone 4S при дебюта му

Компанията поръчва допълнителни количества при азиатските поддоставчици

12:27 | 14.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Служители на Apple в Токио аплодират първия купувач на&nbsp; iPhone 4S. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на Apple в Токио аплодират първия купувач на  iPhone 4S. Снимка: Ройтерс

Междувременно Apple очевидно е поръчал повече бройки от iPhone 4S при един от поддоставчиците си. Според тайванското издание Digitimes поръчките при Pegatron Technology са били увеличени от 10 на 15 млн. броя.

Pegatron Technology е вторият по големина след Foxconn производител на новия смартфон на Apple. Досега се смяташе, че през четвъртото тримесечие Pegatron Technology ще произведе между 2 и 2,5 млн. броя iPhone 4S за американския концерн. Тайванската компания е подобрила оборудването си за преработката на металните корпуси, за да може да получи поръчки и за производството на новия iPad на Apple и на ултрабукове на други производители. Pegatron Technology вече имала поръчки за ултрабуци от Asustek Computer и Lenovo, твърди Digitimes.

Pegatron беше отделена през 2008 г. от концерна Asus и разшири значително капацитета си при производството на iPhone 4. Компанията със седалище в Тайван произвежда устройствата във фабрики в Шанхай. Според по-ранни публикации конкурентът на Foxconn е получил поръчка за производството на около 15% от всички устройства iPhone.

И докато iPhone остава най-продаваният смартфон, всички устройства под операционната система Android на Google са „отговорни“ за повечето продажби в сектора. HTC Corp., Samsung Electronics Co., Motorola Mobility Holdings Inc. и други производители приеха този софтуер с отворени обятия. Google предлага Android безплатно, но печели от мобилна реклама и някои платени услуги. Тази печалба възлиза на около 2,5 млрд. долара на година, заяви компанията при представянето на финансовите си резултати вчера.

Акциите на Apple пък поскъпнаха през тази седмица с повече от 10%, подсилвани от спекулациите, че iPhone 4S ще бъде истински хит. Вчера акциите се търгуваха за 408,43 долара за брой, правейки от Apple компанията с най-голяма пазарна капитализация в света. Пазарната й капитализация в момента възлиза на 378,7 млрд. долара, спрямо 371,3 млрд. долара за втората по капитализация компания - Exxon Mobil Corp.

Снимки от първите продажби на новия смартфон вижте тук

Видеоматериал от първите продажби на новия смартфон може да видите тук 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още