IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийски съд забрани продажбите на Galaxy Tab 10.1 в страната

Забраната е пореден етап в съдебните спорове между двете технологични компании

13:49 | 13.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Таблетите Galaxy Tab 10.1 няма да може да се продават в Австралия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Таблетите Galaxy Tab 10.1 няма да може да се продават в Австралия. Снимка: Ройтерс

Apple записа нова победа в глобалната си патентна война срещу Samsung, след като австралийски съд забрани временно продажбата на таблета на южнокорейската компания на територията на Австралия, съобщи ВВС. 

Apple обвинява Samsung, че е изкопирала тяхната технология за сензорния екран на своя Galaxy Tab 10.1.
 
Samsung е един от основните конкуренти на Apple на пазара на смартфони и таблети. Решението на австралийския съд ще навреди на позицията на корейската компания на австралийския пазар, защото най-вероятно ще пропусне предколедното пазаруване. 
 
Двете компании водят съдебни битки в девет държави от април, като всяка обвинява другата в нарушаване на патенти. 
 
Apple вече постигна победа в Германия, където бяха забранени продажбите на Galaxy Tab 10.1 до произнасянето на втора инстанция.
 
Миналата седмица Samsung обяви, че ще се опита да спре продажбите на iPhone 4S във Франция и Италия с обвинението, че Apple е нарушил патента им за пренос на данни по 3G мрежата. От Samsung описват нарушенията на Apple като "прекалено тежки" и добавят, че "iPhone 4S не трябва да бъде допускан до пазара."

Концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка. 

Напоследък продажбите на Samsung стремително растат и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони. Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга над 20 иска с обвинения в кражби на технологии и плагиатство от април 2011 г. насам, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия. 

Още новини от света на технологиите четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Минaващ
преди 12 години
Тия от Епъл що не вземат да си направят патентите, вместода забраняват чуждите. Той пазара и сам може да оцени кое е по-доброто. А подобни неща засега нямат конкуренция:http://***.reader.bg/useful/item/207.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още