IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple почита паметта на Стив Джобс две седмици след смъртта му

На 19 октомври служителите ще отдадат почит на създателя на компанията

18:55 | 11.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Почитателка на Apple отдава последна почит на съоснователя на компанията в магазин в Манила. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Почитателка на Apple отдава последна почит на съоснователя на компанията в магазин в Манила. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на най-скъпата технологична компания в света – Тим Кук, обяви, че след осем дни служителите ще отдадат почит на покойния създател на Apple Стив Джобс. Поменът, който е организиран само за служители от компанията, ще се състои в амфитеатъра в централата в Купертино, щата Калифорния.

„Както много от вас, преживях най-тъжните дни в живота и пролях много сълзи през изминалата седмица”, пише Кук в имейл до служителите на Apple.

„Но намерих утеха в множеството съболезнователни писма от хора от целия свят, които бяха докоснати от Стив и неговия гений”, казва още изпълнителният директор. 



Тим Кук споделя, че въпреки неотминалата болка в сърцата, е решил да организира „събитие, на което да се отбележи невероятният живот на Стив и служителите да си припомнят какви изумителни неща е постигнал той”.

„По много начини Стив направи света по-добро място”, категоричен е Кук в посланието си до работниците в Apple, което завършва с думите: „Очаквам да видя всички ви на помена”.

Феновете на марката и на самия Джобс ще могат да продължат да изпращат съболезнования, възпоменателни думи и мисли на специално създадения електронен адрес - rememberingsteve@apple.com.
Междувременно Департаментът по здравеопазване в калифорнийския окръг Санта Клара публикува смъртния акт на Джобс, според който съоснователят на Apple е починал от дихателна недостатъчност, причинена от метастази на рака на панкреаса, с който се бореше от години.

След новината за смъртта на Джобс се появиха няколко версии относно причината – че ракът се е метастазирал, че поддържаща химиотерапия е дала тежки странични ефекти, или че лекарствата за потискане на имунния отговор срещу присадения му преди време черен дроб са сринали защитните му сили.

Още технологични новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още