IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony иска да стане едноличен собственик на Sony Ericsson

Изкупуването на дела на шведите може да струва на японския концерн до 1,3 млрд. долара

12:31 | 07.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Скоро надписът&nbsp;Sony Ericsson може да остане в историята. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Скоро надписът Sony Ericsson може да остане в историята. Снимка: Ройтерс

Така много скоро производствената и развойната дейност на Sony може да се обединят под един покрив. Така концернът ще поеме по пътя на конкурентите си Apple и Google. Apple разработва не само софтуер, но и устройства и по този начин може по перфектен начин да съгласува двата компонента. От своя страна, с обявеното вече придобиване на Motorola от страна на Google интернет концернът ще се опита да свърже по-добре мобилните телефони и своята вече наложила се система Android.

Инвеститорите поне засега не са особено очаровани. В Токио акциите на Sony попаднаха под силен натиск и се обезцениха с 3,6% напук на тренда за поскъпване.

До този момент и двете компании отказват коментар по темата. Sony и Ericsson преговарят от седмици за бъдещето на съвместното си предприятие, са казали двама анализатори пред Ройтерс.

Според агенцията решението ще бъде взето още през този месец. Според анализатори сделката между двете компании може да достигне 1,3 млрд. долара. Решаващо ще бъде какви ще са споразуменията за последващото ползване на мобилните патенти на Ericsson. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още