IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 4S - по-бърз и с по-мощна камера

Дебютът на устройството е и първото изпитание пред новия главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук

22:20 | 04.10.11 г.
<p>
	Маркетинговият директор на Apple Филип Шилер по време на представянето на iPhone 4S. Снимка: Ройтрес</p>

Маркетинговият директор на Apple Филип Шилер по време на представянето на iPhone 4S. Снимка: Ройтрес

Подобрена е и системата за изпращане на текстови съобщения. Тя е разработена за притежателите на iPad and iPod, които са със сензорни дисплеи, но е съвместима и с iPhone. Текстовите съобщения много напомнят на BlackBerry BBM, което е сериозен удар по RIM, пише TechRadar.com.

Ройтерс допълва, че Apple бавно, но сигурно завзема корпоративния пазар, принципно доминиран от устройствата на RIM. Според технологичния гигант от Купертино повечето от служителите на 500-те най-успешни компании, включени в класацията на Fortune, тестват или вече ползват iPhone и iPad.

iOS 5 разполага и със специален център за известия. Apple са подготвили над 100 млрд. известия, за някои от които открито признават, че са досадни. Затова управлението им ще се осъществява от потребителя чрез центъра.

Функцията Newsstand пък ще позволява четене на списания и вестници, които ще се теглят точно както книги и музика.

Новият браузър Safari позволява скриване на рекламите, както и изпращане на части от съдържанието на четената страница по електронната поща. Има и опция, чрез която потребителят може да съхрани линкове, които да прегледа по-късно.

Посредством новите гласови функции потребителите ще могат да проверяват лесно прогнозата за времето, да си настройват алармата или пък да се възползват от навигацията, при това – без дори да докосват устройствата.

Откакто се появи през 2007 г., iPhone пожъна невероятен успех. Продажбите на смартфона съставляват над 40% от общите продажби на компанията, посочва Ройтерс. Apple обае се изправя пред сериозното предизвикателство да поддържа популярността на iPhone 4, който е на малко повече от година. Само през второто тримесечие на годината са продадени 20 млн. устройства, отбелязва агенцията.

В световен план доставките на iPhone са се повишили с над 9 процента през второто тримесечие, а делът на Apple на глобалния пазар на смартфони се е повишил до 18,4%, показват данни на консултантската компания IHS iSuppli.

На крачка зад Ябълката обаче е Samsung, чийто пазарен дял расте дори по-бързо и през второто тримесечие е достигнал близо 18 на сто.

Вижте снимки от представянето на iPhone 4S.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още