IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon има намерение да придобие Palm?

Според VentureBeat компанията на Безос е най-близо до купуването на Palm от HP

12:18 | 30.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Все повече имена се появяват като заинтересовани от придобиването на Palm. <em>Снимка: HP</em></p>

Все повече имена се появяват като заинтересовани от придобиването на Palm. Снимка: HP

По-малко от месец след като вече бившият изпълнителен директор на американския технологичен концерн  Hewlett-Packard (НР) Лео Апотекер обяви, че компанията прекратява продажбата на WebOS устройства (внедрени след покупката на Palm) и започна тотална разпродажба на наличните таблети TouchPad, спекулациите за сделки, свързани с НР не стихват.

Само два дни след като най-големият онлайн търговец Amazon представи своя първи таблет,  се появи информацията, че компанията има интерес към придобиването на Palm.

Според влиятелното издание VentureBeat, което цитира запознат със ситуацията източник, има и други заинтересовани страни за придобиването на подразделението на HP, но според съобщението позицията на Amazon е най-добра и компанията е най-близо до приключване на сделката, която може да се окаже особено изгодна.

Това е поредният слух по темата, след като HP обяви, че спира да прави устройства с webOS.

Сред останалите споменавани имена бяха Samsung и HTC. Едно от основните предложения на Amazon е Amazon Appstore, който предлага приложения за Android и няма да може да бъде пренесен в този му вид в webOS, припомня обаче VentureBeat.

Основана през 1992 г., Palm беше сред пионерите на пазара за джобни органайзери с устройствата си PalmPilot. Фирмата бе погълната от U.S. Robotics, които на свой ред бяха изкупени от 3Com Corp. 3Com се освободиха от контрола върху Palm през 2000 г.

Най-големият световен производител на компютри Hewlett-Packard (HP) се пусна в сектора на мобилните телефони, закупувайки производителя на смартфони Palm в средата на миналата година. Сумата по сделката беше 1,2 млрд. долара. Tранзакцията осигури на купувача собствеността и върху напълно разработената операционна система webOS с възможност за използване и при бъдещите таблети на компанията. Само година по-късно обаче компанията обяви, че ще прекрати продажбата на таблети и смартфони и се оттегля от този бизнес. 


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още