IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ вече е отворен за всички

Всеки може да се регистрира в конкурента на Facebook дори без покана

09:56 | 21.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	В&nbsp;Google+ вече е възможно и търсенето. <em>Снимка: Google</em></p>

В Google+ вече е възможно и търсенето. Снимка: Google

Google+ отваря вратите си. Всеки вече може да се регистрира в конкурента на Facebook. В края на юни Google отвори своята социална мрежа първо за избрани потребители. Докато през следващите три месеца продължаваха опитите, разработчиците са получили силна обратна връзка и така са успели да направят някои подобрения (общо 91), написа в корпоративния блог вицепрезидентът по инженерните въпроси на Google Вик Гундотра.

Досега Google+ приемаше нови членове единствено със специални покани и беше със статус "проект", но от вчера премина в "бета" стадий.

Онлайн гигантът анонсира и някои нововъведения, с които се надява да привлече повече потребители.

Едно от тях касае видео услугата Hangouts (терени), чрез която потребителите на Google+ може да провеждат видеоконферентни връзки – на до десет участника. До този момент всеки от тях трябваше да е свързан с интернет чрез компютър, а от вчера това не е нужно. Видео услугата Hangouts вече ще бъде достъпна за мобилни устройства с Android 2.3 или по-висока версия, които са с предна камера. Hangouts за iOS устройствата трябва да се появи в следващите няколко седмици. 

Освен това в бъдеще Hangouts ще улесняват сътрудничеството между няколко потребители. В момента Google тества възможността чрез тази услуга да се споделят снимки, да се пише програмен код или да се работи със собствения на Google офис софтуер. И в момента е възможно няколко потребители заедно да разглеждат клипове в YouTube.
Друго нововъведение е функцията за предаване на живо в мрежата. Чрез Hangouts on Air е възможно предаването на клипове и видеосъдържание на живо, пише Гундотра. Тази функция обаче засега е ограничена до малък кръг потребители.

И не на последно място: гигантът в интернет търсенето нямаше как да не включи търсачка и в социалната си мрежа. „Питахме много и работихме прилежно. Днес опитът в търсенето на Google е наличен и в Google+. Просто въведете какво търсите в полето за търсене на Google+ и ще получите важните резултати за хора и техните постинги, както и подходящо съдържание от уеб пространството“, пише Гундотра.

Ако например се интересувате от фотография, може да намерите с помощта на търсачката други фенове на това изкуство, както и много впечатляващи кадри. Или пък хобито ви е да готвите? Тогава може да попаднете на рецепти от целия свят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още