IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на Foxconn за полугодието намалява

Компанията е на червено за трето поредно полугодие със 17,65 млн. долара

11:43 | 30.08.11 г.
Загубата на Foxconn за полугодието намалява

Тайванският технологичен гигант Foxconn International обяви загуба от около 17,65 млн. долара за първата половина на годината, съобщи ВВС.

Въпреки понижаването на загубата обаче в сравнение с аналогичния период на 2010 г., когато беше 143 млн. долара, това е трето поредно полугодие, в което компанията е на червено.

Част от анализаторите смятат, че тя дори би могла да излезе на печалба през 2012 г., ако ключовите й клиенти разнообразят стоковата си листа.

Около 70% от приходите на Foxconn идват от продажби на продукти на Nokia и Motorola. Nokia обаче отстъпи част от пазарния си дял при мобилните апарати на конкурентите си Huawei Technologies и ZTE, което се отрази неблагоприятно и на Foxconn.

Компанията се бори с редица проблеми, включително увеличаване на разходите, вълнения сред служителите, експлозия в нейна китайска фабрика и поредица от самоубийства на работници в Китай.

През юни тя бе критикувана от фондовата борса в Хонконг, че е пропуснала да публикува корекция в прогнозата си за печалба, въпреки че е била запозната със слабото представяне през 2008 г. Впоследствие акциите на Foxconn бяха извадени от основния индекс на борсата Hang Seng.

До момента през годината компанията е загубила над една трета от пазарната си капитализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още