IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Procter&Gamble е най-големият рекламодател в Русия

Най-голямо увеличение на броя на рекламодателите в страната има при външната реклама и интернет

14:25 | 23.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Procter&Gamble е най-големият рекламодател в Русия

Лидер сред фирмите рекламодатели в Русия по обем на средствата за реклама за първото полугодие на 2011 г. е Procter&Gamble. Това сочи проучване на рекламния пазар на Русия от компанията TNS Media Intelligence, цитирано от Lenta.ru.

Вторият най-голям рекламодател в Русия е Henkel Group, която през първото полугодие на 2010 г. заемаше трето място по размер на средствата за реклама. Третото място е за Mars Russia, която измести от челната тройка Unilever.

Общият брой на рекламодателите в Русия за първите шест месеца на годината е нараснал с 6,5% спрямо аналогичния период на миналата година, сочи още изследването.

Най-значително увеличение на броя на рекламодателите за полугодието се наблюдава при сегмента „външна реклама“ – с над 21% на годишна база. На второ място по ръст на броя на рекламодателите за периода се нарежда интернет – с 15%.

Същевременно броят на фирмите, даващи средства за реклама в телевизията, е намалял с 3,5%. Намалява, макар и с по-малко от процент, и броят на рекламодателите на радиото и вестниците.

Според наскоро публикувано друго изследване, разходите за интернет реклама в Русия през първото полугодие на 2011 г. са скочили с 57% спрямо аналогичния период на миналата година. Така интернет рекламата става най-бързо растящият рекламен сегмент в страната през последната година.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още