IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP циментира намалението на цената на таблета си

Технологичният гигант Hewlett-Packard държи на обещанието си да смъкне значително цените на TouchPad

21:58 | 12.08.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: HP</em></p>

Снимка: HP

Малко късно, но все пак - Hewlett Packard направи онова, за което анализатори съветваха още през юни. Цените за таблета TouchPad ще бъдат перманентно намалени със 100 долара и така те ще са точно със същата сума по-ниски от продукта на Apple iPad2, който е със същите характеристики, пише германският бизнес ежедневник Handelsblatt.

Намалението се отнася както за 16GB, така и 32GB версия на таблетния компютър. С това цената на устройствата е съответно 400 и 500 долара. Таблетът с диагонал на екрана 9,7 инча бе посрещнат с много критики. Потребителите са недоволни преди всичко от краткия живот на батерията му, бавната изчислителна скорост и липсата на приложения. Успехът на голяма част от мобилните устройства се дължи на добре развита екосистема от приложения, а Hewlett-Packard изостава значително от Apple и Android в това отношение.

HP пусна таблета на пазара, след като придоби  Palm за 1,2 млрд. долара. Платформата WebOS на Palm бе вградена във всички мобилни устройства на компанията. 

Именно това е липсата на приложения. Разработчиците искат да се уверят, че операционната система ще се наложи на пазара, преди да инвестират време и усилия в работа. Затова HP се стреми да насърчи продажбите и преди Коледните празници. Акцията обаче показва и признаци на отчаяние. През последното тримесечие Hewlett Packard отчете масивен спад на продажбите на PC-та на физически лица, които все по-често вместо към лаптопи посягат към таблети. 

До този момент Hewlett-Packard не е обявил данни за продажбите на устройството, но по всичко изглежда, че разлика от 50 долара от iPad2, колкото бе след първоначалното намаление, не е достатъчна. Освен това компанията е притискана от времето – през октомври идват още конкуренти. Amazon ще представи свой собствен таблет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
rednek
преди 12 години
Даже и за четене не е най-доброто.Най-подходящи са у-вата с ел. мастило:http://***.reader.bg/useful/item/15.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
varna
преди 12 години
Никога няма да разбера защо човек трябва да ползва таблет вместо компютър, че да има голяма изчислителна мощ. Таблет за четене и сърфиране из нета да, но за всичко друго и най-семплият лаптоп е по-добър и от най-претенциозния таблет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още