IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous: Facebook ще умре на 5-и ноември

Според хакерската организация социалната мрежа продава личната информация на потребителите си на правителствени организации

13:03 | 10.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Хакерите взеха във визьора си и компанията на Зукърбърг. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хакерите взеха във визьора си и компанията на Зукърбърг. Снимка: Ройтерс

Най-голямата хакерска групировка Anonymous намери нов враг - във видеосъобщение, качено в YouTube, хакерите обявяват намеренията си да сложат края на най-голямата социална мрежа - Facebook.

"Бихме искали да привлечем вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията ни. Вашето средство за комуникация, което всички така обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте активист или просто човек, който иска да защити свободата на информация, тогава присъединете се към каузата. Убийте Facebook, за да запазите неприкосновеността на личния си живот", казва неразпознаваем глас, променен по компютърен път.

Според хакерската организация социалната мрежа продава личната информация на потребителите си на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност, за да могат да шпионират хора от цял свят, като някои от тях работят за авторитарни правителства, като тези на Египет и Сирия.

"Всичко, което правите във Facebook, остава там независимо от настройките ви за сигурност. Изтриването на акаунт също е невъзможно. Дори и когато го изтриете, всички ваши данни остават във Facebook и може да възстановите профила си винаги“, предупреждават Anonymous. 

„Facebook знае за вас повече от вашето семейство", предупреждават хактивистите.  "Не можете да избягате от реалността в която вие, хората на интернет, живеете. Замислете се за малко и се подгответе за един ден, който ще остане в историята", се казва още в съобщението.И твърдят, че на 5- ноември тази година потребителите на социалната мрежа ще разберат, че Anonymous не прощават и не забравят.

Системата за сигурност на личната информация на социалната мрежа се критикува отдавна и от други организации. Така например Facebook не изтрива снимките по желание на потребителя от сървърите си, а само линка до тях. Това може да доведе до доста проблеми, ако снимките все пак трябва да бъдат изтрити например заради нарушаване на права или ако се наруши личното пространство на някой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
И като нямат достъп до Фармвил, държавните търтеи с какво ще се изхранват? УЖАС! Може би от скука и отчаяние, ще паднат до там, че да работят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още