IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Acer: Таблетите са временно увлечение

Според основателя на компанията Стан Шин в края на краищата таблетите ще слязат от сцената

12:59 | 08.08.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Acer е на мнение, че таблетите са само временно увлечение. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Acer е на мнение, че таблетите са само временно увлечение. Снимка: Ройтерс

"Половин Тайван принадлежи на Acer", се чува често по улиците на Тайпе. И затова не е никак чудно, че каквото и да бъде казано от основателя на компанията Стан Шин, то веднага се подема от медиите.

Този път обаче Шин се погрижи за наистина интересно изявление. "Популярността на таблетите е временно явление, а персоналните компютри са вечни", твърди Шин, цитиран от digitimes.

"Такива устройства са краткосрочен феномен и в края на краищата ще слязат от сцената", казва Шин. Според него крайъгълен камък във високите технологии са традиционните РС, на базата на които бяха създадени и таблетите. Бъдещите продукти също ще се нуждаят от РС като основа, над която ще надграждат добавената си стойност.

На тази база тайванците все пак следват глобалния тренд. Пазарът може да очаква нов седеминчов таблет на Acer за около 345 долара.  

Digitimes припомня, че още през октомври 2010 г. изпълнителният директор на Acer Джей Ти Уанг призова да не се надценява влиянието на iPad върху продажбите на нетбуци. По-късно обаче мениджърът по продажби на компанията Лу Бинг Шиан призна за огромното влияние на  iPad на пазара. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
marketleverage
преди 12 години
може да си слагате различни операционни ситеми едновременно според нуждите от софтуер без това да виляе на на гарнцията на устоисвтото... докато при таблетите дори различна версия да сложите от фабричната гарнцията пада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
marketleverage
преди 12 години
Съгласен съм с шефа на Acer и веднага ще се аргументирам:1. Игри - Таблетите стават само за опредлени леки игри, като изключим че са маломошни... те и лаптопите не стават много за съремени игри и тези които стават струват доста... та провабвите да играете стратегия в реално време на такова устоирство през тъч скриина не става бързината на реакциите е никаква прецизноста също ... 3 шуутър ... игра с коли (вярно че кефско се завива с накланяне на устоиството ама и екрана ти се накланя) флайт симулатори - ще си го вдигащ над главата зада набираш височина и ще си го смъкваш между краката за да пикираш (това искам да го видя как се играе)2. Работа - хаиде пратете 20 имеила от таблет - затова един от най популярните аксесоари за ипад беше клавиатура ама като носиш и външна клавиатура то няма значение дали си с нетбук или таблет освен че таблета струва няколко пъти повече3. Нетбука си е PC може да избираш между купища безплатен приложен софтуер и операциони ситеми и да си ги имаш....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Като се има предвид и за какво се ползват таблетите:http://***.reader.bg/news/item/333.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още