IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC купува облачния специалист Dashwire

С покупката тайванците получават облачно базирано софтуерно решение за управление на контакти, бази данни и настройки

11:18 | 08.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	HTC засилва облачните си услуги.<em> Снимка: компанията</em></p>

HTC засилва облачните си услуги. Снимка: компанията

Тайванската компания HTC придоби базираната в Сиатъл софтуерна компания Dashwire. Основата през 2006 г. фирма притежава облачно базирана платформа за мобилни и уеб приложения. 

С помощта на сделката, чиято цена не бе назована, тайванският производител на смартфони ще засили облачната си стратегия, пише ZDnet.

"Потребителите искат навсякъде и по всяко време и с всяко устройство да имат достъп до своите важни данни", твърди Фред Лиу, директор на инженеринговия отдел на HTC. "Придобиването на иновативните синхронизационни услуги на Dashwire и опита им с мобилните облачни решения ще засили възможностите ни да предоставяме подобна висококачествена услуга на клиентите ни".

По-конкретно технологиите на щатския концерн ще подпомогнат управлението на Интерфейсът, който HTC използва за телефоните си с Android - HTC Sense. В момента той се поддържа от смартфони с Android, Symbian, Blackberry и Windows Mobile, както и от десктоп машини под Windows и Mac OS X. 

Блогът Boy Genius Report предполага, че на първо място HTC е заинтересована от интелектуалната собственост на Dashwire. С оглед на исковете за нарушаване на патентни лицензи, в които са въвлечени HTC и други производители на мобилни телефони, това може да е добра причина за сделката.

През април Dashwire придоби патентите на Intellectual Ventures, за да се предпази от съдебен спор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още