IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Любимите смартфони на американските лидери

Според проучване най-предпочитани от водещите щатски политици са Blackberry и iPhone

18:53 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Любимите смартфони на американските лидери

Проучване сред радващите се на най-голяма популярност в Twitter политици в Съединените американски щати показва, че значителната част от тях използват смартфони, за да пускат съобщения в социалната мрежа. Така лесно може да се види какви са предпочитанията за марка смартфон на лидерите във Вашингтон, посочва businessinsider.com.

Първият държавник в страната Барак Обама не крие, че залага на Blackberry. На същия смартфон се доверява и лидера на партията му в Конгреса Нанси Пелоси.

Независимият сенатор от Кънектикът Джо Либерман също се доверява на този мобилен телефон. Сред видните републиканци, предпочитащи Blackberry, е Гейбриъл Гифърдс, която се възстанови от покушението през януари, когато беше простреляна в главата от 22-годишен психично болен.

Любителите на iPhone се предвождат от двама губернатори – Джери Браун (на Калифорния) и Крис Кристи (на Ню Джърси). Конгресмените от Републиканската партия Джаред Полис и Тед Дойч също ползват тази марка. Продуктът на Apple е фаворит и на сенатора Роб Портман.

Крайната равносметка показва, че от общо 23-ма политици с най-много последователи в Twitter, 17 избират Blackberry, а 6 – iPhone. Смартфоните с операционна система Android нямат нито един представител в класацията.

Експерти коментират, че солидното преимущество на Blackberry се дължи на факта, че смартфоните с тази марка са сочени за най-сигурните на пазара. 

Още технологични новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още