IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руска верига магазини за мобилни комуникации планира IPO през 2012 г.

На борсата може да бъдат предложени до 40% от акциите на "Связной", чиято пазарна оценка се определя на 1,8-2,6 млрд. долара

17:30 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Руска верига магазини за мобилни комуникации планира IPO през 2012 г.

Руската верига магазини за продажба на мобилни телефони, компютри и всякакви аксесоари за тях „Связной“ възнамерява през 2012 г. да проведе първично публично предлагане (ІРО), съобщава РИА Новости по информация от генералния директор на компанията Денис Людковский.

По думите му на борсата може да бъдат предложени до 40% от акциите на компанията, чиято пазарна оценка се определя на 1,8-2,6 млрд. долара.     

Първоначално от „Связной“ бяха обявили за планове за провеждане на IPO още през март тази година, но тогава приблизителната оценка на компанията не се съобщаваше.

От руската медия припомнят, че в началото на годината за плановете си за излизане на фондовата борса обяви основният конкурент на „Связной“ - веригата „Евросет“, но през април компанията се отказа от провеждането на IPO. Преди евентуалното обявяване на ІРО „Евросет“ се оценяваше на 3,2-4,9 млрд. долара, но по-късно оценката й беше понижена до 2,7-3,3 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още