IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските пощи закриват над 3 500 клона

11% от общия брой на пощенските клонове в страната ще престанат да съществуват заради сериозни финансови затруднения

15:50 | 29.07.11 г. 1
Американските пощи закриват над 3 500 клона

Американската пощенска служба закрива над 3 500 клона в страната, или 11% от общия им брой, заради сериозни финансови затруднения, съобщи ИТАР-ТАСС. Клонове ще бъдат закрити във всички американски щати без Делауеър.

През последните няколко години в САЩ се забелязва тенденция към намаляване на пощенските пратки, поради което пощенската служба е лишена от значителна част от приходите си.

Освен това тя е силно конкурирана от частните компании като FedEx и United Parcell Service, които предоставят пощенски и куриерски услуги.

По данни на администрацията на пощите загубите й през тази година са около 8 млрд. долара.

През последните няколко години пощенските пратки в САЩ намаляха с 20%. Освен това през последните 10 години бяха съкратени около 200 000 работни места.

Според началника на пощите Патрик Донъхю закриването на 3 500 клона ще доведе до ежегодни икономии от 200 млн. долара.

Той посочи, че ще бъдат закрити най-губещите клонове, разположени главно в селски райони.

„Пощенската служба на бъдещето ще бъде по-малка, по-икономична и много по-конкурентоспособна от настоящата“, отбеляза Донъхю и добави, че част от услугите, например продажбата на марки и изпращането на писма ще бъдат оказвани в местните магазини.

Сред обектите, които ще бъдат закрити, е пощенският клон във Филаделфия, който се намира в дома на Бенджамин Франклин – основател на американските пощи.

Това е единственият пощенски клон в САЩ, над чийто вход не се развява американското знаме, защото когато обектът е бил открит, знамето още не е съществувало.

Американските пощи се издържат основно от таксите за писмата и колетите, макар да имат право да използват и бюджетни средства в случай на нужда.

В момента те са субсидирани от министерството на финансите на страната с рекордните 15 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lz - lz
преди 12 години
Хм, тази новина ми намирисва на подготовка за приватизация на Български пощи. Народът трябва да види, че подобни структури никъде, дори в САЩ не работят добре. Ама я някой да изпрати едно писмо с тях и същото с Fedex, UPS или DHL ? Проблемът е само един - намаляха такива писма заради появата на електронните комуникации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още