IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около три четвърти от потребителите на Google+ са мъже

Около две трети от регистриралите се в социалната мрежа се определят като уеб разработчици или софтуерни инженери

13:14 | 21.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: Google</em></p>

Илюстрация: Google

Около три четвърти от потребителите на социалната мрежа на Google са мъже, показва интересно проучване на SocialStatistics, цитирано от Mashable.com.

От пускането онлайн на Google+ досега 86,8% от регистрираните потребители са мъже, показва статистиката на агенцията.

Друга подобна агенция - FindPeopleOnPlus, изчислява малко по-нисък процент - 73,7%, на базата на един милион клиенти на новата социална мрежа.

Според статистическия сайт 95% от потребителите на Google+, които са заявили, че "са в търсене на голямата любов", са от силния пол. В мрежата около 25 хил. потребители са се обозначили като необвързани, почти 20 хил. са женени/омъжени и 12 хил. са заявили, че имат сериозна връзка. Все пак огромното мнозинство от потребителите не дават информация за статуса си.

Съвсем скоро обаче Google+ няма да задължава повече потребителите си да задават своя пол. Според продуктовия мениджър Франсес Хогън това ще се случи заради многото оплаквания от потребителите. "Въпросът за пола може да бъде чувствителна тема, особено в интернет". 

Наскоро самата мрежа се спъна в този аспект, след като Ford се опита да регистрира свой бизнес профил. "Беше адски смущаващо да питаме Ford дали е мъж или жена", пише Хогън в блога си.

Около 2/3 от регистриралите се в Google+ се определят като уеб разработчици или софтуерни инженери, което дава известна представа за първоначалния стереотип на хората в новата социална мрежа, коментират от mashable.com.

По принцип първата вълна от потребители на всяка нова технология е съставена най-вече от мъже. Но пред Google+ предстои сериозно възстановяване на баланса, предвид факта, че при големия конкурент Facebook съотношението по полов признак е 50:50.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още