IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекламният пазар у нас може да нарасне с около 10% през 2011 г.

През тази година нетните инвестиции в уеб рекламата ще надвишат радио инвестициите, прогнозира управителят на медийна агенция "Аргент" Владимир Денев

16:21 | 14.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Ръстът в българската рекламна индустрия за 2011 г. може да бъде около 10%, каза в интервю за Investor.bg Владимир Денев, управител на медийна агенция "Аргент".

"Бих се радвал, ако тази година завърши с общ ръст на рекламните инвестиции от порядъка на 10%, при обем от повече от 300 млн. лева нетно", поясни управителят на "Аргент". Разбира се, тези проценти ще са различни за различните типове медии - някъде ще има спад, а другаде - по-висок ръст. Според Денев отчитаната през последните години тенденция за непрекъснат ръст на интернет рекламата ще доведе до това, че през 2011 г. за първи път нетните инвестиции в уеб рекламата ще надвишат радио инвестициите.

"Не мога да кажа със 100%-ова сигурност, че кризата в рекламната индустрия е отминала напълно, защото тя е функция на целия бизнес. При нас, в медийна агенция "Аргент", тази първа половин година на 2011 г. е по-добра от същия период година по-рано, като ръстът е от около 20-25%", каза Денев.

Той не очаква силни рекламни постъпления от политическа реклама заради президентските и местните избори, защото според него големите рекламни инвестиции в политическа реклама стават по време на парламентарни избори.

"Все пак ще има някакви допълнителни инвестиции на пазара, които например за миналата година не са били възможни да се случат. Освен това, като цяло в период на избори се засилва изобщо потреблението на основните медии, а от това вероятно ще се възползват и традиционните рекламодатели, за да налеят повече инвестиции в този период, когато аудиторията е по-фокусирана да следи например телевизионни предавания, да чете политически анализи в пресата или да следи дискусии в блогове или форуми", каза още Денев.

Цялото интервю с Владимир Денев очаквайте следващата седмица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още