IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Android Market вече позволява купуване на книги и наем на видео клипове

От Google са обновили и дизайна на Android Market, който сега напомня за структурата на Windows Phone 7

22:29 | 13.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Google</em></p>

Снимка: Google

Едва два месеца след като обеща да даде възможност за наемане на видео в Android Market,  компанията собственик на услугата – Google, изпълни ангажимента си, като дори не се ограничи само с това. Освен видео секцията в онлайн магазина за приложения се е появил и раздел за книги, пише PC Magazin.

Засега новостите в Android Market са достъпни само за потребителите в САЩ. В рамките на следващите няколко седмици се очаква те да бъдат на разположение и в останалите страни.

От Google са обновили и дизайна на Android Market, който сега напомня за структурата на Windows Phone 7. Едва ли обаче приликата е търсена умишлено.

Сега при влизане в магазина се виждат множество различни елементи, като от лявата страна са подредени навигационните бутони, чрез които се влиза в четирите отделни категории - Apps, Games, Books и Movies. Останалата част от екрана е запълнена с представени програми, които Google иска да изведе на преден план. 

Чрез приложението Videos може да се теглят филми от Android Market. След иннсталирането му потребителите ще могат да гледат филми, а цената им започва от 1,99 долара.

Наетите по този начин филми са свързани с основния Google акаунт на потребителя, така че могат да се гледат не само на мобилни устройства, но и чрез обикновен компютър.  Иначе казано - закупената книга или наетото видео могат да се ползват на всякакви Android-базирани или РС устройства. Същото важи и при закупуването на книги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Топ 5 на безплатните програми за четене на книги под Андроид:http://***.reader.bg/useful/item/328.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още