IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nielsen: Игрите са най-популярните мобилни приложения

Собствениците на iPhone прекарват най-много време в игра на телефоните си - средно по 14,7 часа на месец

12:26 | 08.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Игрите си остават най-предпочитаните мобилни приложения<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Игрите си остават най-предпочитаните мобилни приложения. Снимка: Ройтерс

Още от ерата на Gameboy видеоигрите са мобилни. Сега обаче се играе не само с мобилни конзоли. Тенденцията се прехвърля все повече върху смартфони като iPhone.

Според доклад на анализаторската агенция Nielsen игрите са най-популярните мобилни приложения сред потребителите на смартфони.

Оказва се, че 64% от изтеглените приложения са игри, а 93% от потребителите, които биха платили за мобилно приложение, биха дали парите си за игри.

Програмите, които осигуряват справка за времето и тези за работа със социални мрежи, също са сред най-популярните, но потребителите не са много склонни да дават пари за тях.

Собствениците на iPhone прекарват най-много време в игра на телефоните си - средно по 14,7 часа на месец, което пък е два пъти повече от средните 7 часа за всички мобилни потребители.

Потребителите на смартфони с операционната система Android са на второ място с времето, прекарано в игри - 9,3 часа на месец, а собствениците на телефони с Windows Phone 7 играят едва по 4,7 часа месечно, въпреки че операционната система има интеграция с Xbox Live.

Потребителите на Android, iOS и Windows Phone 7 най-често свалят игри директно от телефоните си. Потребителите на BlackBerry и собствениците на телефони с разширени възможности най-често играят игрите, които предварително са инсталирани на телефоните, и рядко изтеглят допълнителни приложения.

"Игрите са най-предпочитаните приложения в App-Store", заключава Nielsen. От всички запитани, които са ползвали приложения за последните 30 дни, почти две трети са сваляли игра. Игрите са по-предпочитани приложения от тези за времето, социалните мрежи или картови и навигационни услуги. В средната по ползване категория влизат приложения за новини и музика, а най-малко ползвани са такива за домакинството, учение и здраве.

Колко обичани са игрите за смартфони, показват и данните за "Angry Birds" - досега играта е била сваляна над 200 млн. пъти и така става рекордьор в това отношение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още