IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC се прицели в четвъртото място при производителите на телефони

През юни продажбите на компанията са скочили с 87,7% спрямо същия месец на миналата година

13:26 | 06.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: компанията</em></p>

Снимка: компанията

HTC продължава да отчита все по-добри финансови резултати. Петият по големина производител на телефони в света се похвали с отлични продажби за юни, пише BBC.

Компанията съобщи, че през юни продажбите са скочили с 87,7% спрямо същия месец на миналата година. Растежът е забавил леко темпото си, тъй като през май той беше 116%. За юни HTC е генерирала рекордните продажби от 45 млрд. тайвански долара, което е с 10,9% повече от постигнатото през май и като цяло е третият последователен месец, в който компанията чупи досегашните си рекорди.

Преди година приходите са били 23 млрд. тайвански долара, като годишният ръст е 87,7%.

Чистата печалба на концерна за второто тримесечие е била в размер на 17.52 млрд. тайвански долара (608 млн. щатски долара), а през същия период година по-рано тя е била в размер на 8,64 млрд. тайландски долара.

Новината от отчетите на технологичния гигант доведе до скок в цената на акциите на компанията, предаде Ройтерс. В началото на юни акциите на HTC спаднаха с 19% на Nasdaq, тъй като се появиха опасения за лошо представяне на тайванската компания, но съмненията бяха разсеяни от последните финансови резултати. Финансовият отчет за юни излезе с четири дни по-рано от предвиденото, като според пазарните анализатори така компанията просто иска да минимизира негативния натиск върху акциите си.  

HTC ще обяви тепърва пълните финансови резултати за юни, но според прогнози на анализатори през второто тримесечие компанията е доставила 11,6 млн. смартфона, а за първата половина на годината бройката е достигнала 21 млн. броя. Специалистите очакват HTC да продаде през тази година 50 млн. смартфони, а приходите за всяка акция на компанията да достигнат 90 долара.

Така, по всичко изглежда, че компанията се е устремила към четвъртото място при производителите на телефони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още