IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТПП представи виртуалната си социална академия

В онлайн платформата е вградена и система за подаване на сигнали за нарушения в трудовите договори

13:30 | 14.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

По-добра информираност на работодатели и заети лица за нормативните уредби. Това е една от целите, които си поставя представената днес от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) електронната платформа на Виртуалната социална академия.

Благодарение на нея държавата ще получава помощ и от частния бизнес в превенцията и борбата с нерегламентираното предлагане на труд. Платформата ще промотира и разпространява иновативни и подходящи форми на организация на труда с цел подобряване качествата на работната сила. Освен това тя трябва да оказва и подкрепа на компаниите за подобряване възможностите за заетост чрез обучения, насърчаване на самостоятелната стопанска инициатива и географската мобилност.

В платформата е събрана на едно място цялата информация в областта на законодателството по трудовоправните и осигурителните отношения, необходима на работодатели и заети лица като предоставя и възможности за обратна връзка по тези въпроси чрез Дискусионния клуб.

Всеки служител на фирма, който се чувства онеправдан или счита, че са нарушени трудовите му права, може да подаде онлайн сигнал чрез системата Helpdesk, която ще спомогне той да бъде коректно обработен и правилно адресиран. Полезна информация за всички работещи и работодатели може да бъде открита в рубриката Online Самоинформиране, която все още е в процес на разработване.

Виртуалната академия осигурява и достъп до Кодекса по бизнес етика, както и до резултатите от анкети, засягащи познаването на законодателството, регулиращо трудовоправните и осигурителни отношения.

Основен партньор на БТПП в онлайн системата засега е КТ „Подкрепа“, но се очаква да се включи и другият голям синдикат – КНСБ, стана ясно по време на представянето й.

Проектът е осъществен с помощта на регионалните търговско-промишлени палати на БТПП, по проект по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, финансиран от Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още