IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn се оглежда за бизнес възможности в Китай

Социалната мрежа е една от малкото, които имат достъп до китайския пазар

09:04 | 26.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа LinkedIn търси бизнес възможности в Китай, макар интернет пазарът в страната да се определя като „сложен”, обяви високопоставен служител на компанията, цитиран от Ройтерс.

За момента присъствието на LinkedIn в Китай е доста ограничено, но все още сайтът остава една от малкото чуждестранни социални мрежи, до които е позволен достъп. Facebook и Twitter например са блокирани и не са достъпни за потребителите в Китай.

„Китай е много конкурентен пазар”, коментира Арвинд Раджан, вицепрезидент за азиатско-тихоокеанския регион в LinkedIn. „Съществуват политически и технически предизвикателства. Има много неща, през които трябва да минем”, обяснява той.

През февруари тази година достъпът на китайските потребители до LinkedIn бе временно блокиран.

През последните дни LinkedIn е в центъра на вниманието заради успешното листване за търговия на акциите на компанията. Всичко за пласирането на емисията, презаписването й и силното повишение по позицията от последните дни може да проследите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още