IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell: Таблетите няма да заменят персоналните компютри

Tаблетите няма да заменят смартфоните и досега не са показали никакъв потенциал да подменят ноутбуците или настолните компютри, казва вицепрезидентът на Dell Стив Фелис

12:43 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Въпреки бавния растеж на пазара на персонални компютри от Dell са убедени, че няма да бъдат изместени скоро от тaблетите. <em>Снимка: Dell</em></p>

Въпреки бавния растеж на пазара на персонални компютри от Dell са убедени, че няма да бъдат изместени скоро от тaблетите. Снимка: Dell

Въпреки бавния растеж на пазара на персонални компютри (PC) тaблетите са далече от момента, в който ще заменят традиционните компютри, особено когато става въпрос за работното място. Поне така смята вицепрезидентът на Dell Стив Фелис, цитиран от CNBC.

„На таблетите все още се гледа като на съвсем различна категория устройства. Те няма да заменят смартфоните и досега не са показали никакъв потенциал да подменят ноутбуците или настолните компютри“, казва Фелис.

Коментарът му е направен след публикуването на два доклада на агенциите за изследвания Gartner и IDC, които разкриват общ спад на глобалните PC продажби с 1 – 3% през първото тримесечие на годината. Част от този спад се свързва с нарастващите продажби на таблети.

Фелис подчертава, че настолните компютри все още имат място в работния офис, защото се използват не само за разглеждане, но, което е по-важно, и за създаване на съдържание.

„Съществуват оценки, че през следващото десетилетие ще бъдат продадени 2 млрд. настолни компютъра. Можете да сравните тази цифра с 10 млн. таблета, продадени през последните няколко тримесечия. Мисля, че има още много време, докато таблетите придобият наистина трансформиращо значение“, отбелязва той.

Късно във вторник Dell обяви, че печалбата на компанията за първото тримесечие почти се е утроила благодарение на по-ниските цени на компонентите и растежа при продуктите с по-висок марж. Приходите от бизнес клиенти също са нараснали, тъй като много компании обновяват техническата си база. Продажбите на домашни компютри обаче са спаднали със 7,5%.

Фелис подчерта и добрите продажби в Азия. Ръстът за тримесечието на годишна база в Индия е 28%, докато този в Китай е 22%.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още