IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Dell надмина прогнозите, акциите скочиха с 6,2%

Благодарение на повишени корпоративни продажби е компенсирано изоставането в продажбите на дребно

11:24 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетът на Dell надмина прогнозите, акциите скочиха с 6,2%

Силното представяне при корпоративните продажби е помогнало на американската компания Dell да утрои печалбата си на годишна база през първите три месеца на 2011 година. Въпреки добрия резултат обаче, от отчета се виждат и негативни сигнали, свързани основно със слабото потребителско търсене, пише Ройтерс.

Печалбата на Dell за първите три месеца на годината е 945 млн. долара, или 49 цента на акция, след като за същия период на миналата година положителният резултат е бил 341 млн. долара, или 17 цента на акция.

Приходите на компанията са се увеличили с 1 на сто на годишна база до 15 млрд. долара.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 43 цента на акция и приходи от 15,4 млрд. долара.

Добрата новина за компанията са продажбите на големите корпоративни клиенти, които са нараснали с 5 на сто до 4,5 млрд. долара. В същото време обаче продажбите на дребно са се свили със 7 на сто.

Добрият отчет на Dell бе отразен и от пазарните участници, като след публикуването на резултатите акциите на компанията се изстреляха с 6,2 на сто до 16,88 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още