IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony възстанови част от онлайн услугите си

Засега PlayStation Network става достъпна за САЩ, Европа, Австралия, Нова Зеландия и Близкия изток, а Азия ще трябва да почака

17:13 | 16.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Sony започна възстановяване на онлайн услугите си почти месец след затварянето им<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Sony започна възстановяване на онлайн услугите си почти месец след затварянето им. Снимка: Ройтерс

Всички потребители на конзолата PlayStation 3 в САЩ, Европа, Австралия, Нова Зеландия и Близкия изток вече могат да играят онлайн. След масивния пробив в защитата на системата геймърите получиха дългочаканото възстановяване на поне част от услугите на PlayStation Network – приложението, без което играта онлайн е невъзможна.

При въвеждането онлайн обаче повечето игри стартират трудно, пише днес Die Zeit. Сървърите са се пренатоварили вследствие на многото заявки за промяна на паролите, съобщи днес концернът. Азиатските потребители пък ще трябва да изчакат още, преди да могат отново да ползват онлайн услугите, защото Sony все още обсъжда с японските власти засилените мерки за сигурност, които иска да въведе, поясни говорителят на компанията Сатоши Фукуока, без да споменава конкретна дата за възстановяване на услугата и на азиатския континент.

За да възстанови акаунта си в Playstation Network, всеки потребител на Playstation 3 трябва да актуализира софтуера си. Освен това трябва да бъде променена и паролата, като това важи и за регистрациите в Qriocity, пише концернът в блога на Playstation.

Тепърва предстои пускане в работен режим на популярния PlayStation Store, откъдето могат да се свалят и купуват демо и цели игри, музика, филми и т.н. Очаква се до края на месец май да бъдат пуснати и другите платформи на Sony, пострадали при атаката.

На 20 април беше обявено официално, че хакери са успели да проникнат в сървърите на PlayStation и да получат достъп до личните данни на над 70 млн. потребители, в това число и номера на кредитни карти.

Впоследствие стана ясно, че нападението е засегнало и други геймърски онлайн платформи на Sony. Така броят на потенциалните „жертви” нарасна до 100 млн. акаунта. В Playstation Network и Qriocity са регистрирани 77 млн. акаунта, от които 32 млн. са в Европа.

Извършителите все още не са намерени. Обвинената от Sony група Anonymous обяви, че няма нищо общо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още