IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проучват се условията за бърз интернет в селата

Бюджетът за обществената поръчка е 650 хил. лв

16:58 | 04.04.11 г.
Проучват се условията за бърз интернет в селата

Министерството на земеделието и храните ще възложи на външна фирма да изработи анализ за ситуацията с широколентовия интернет в селата, въз основа на който ще бъдат планирани необходимите средства от Програмата за развитие на селските райони за подобни инвестиции, съобщиха от ведомството.

За целта е открита обществена поръчка с планиран максимален бюджет от 650 хил. лв., като кандидатите трябва да депозират офертите си в министерството най-късно до 9 май 2011 г. Основните изисквания към фирмите са да имат най-малко тригодишен опит в организацията, проучванията и подготовката на анализи в областта на информационните технологии, интернет и електронно-съобщителните услуги.

Участниците трябва да докажат и поне едногодишен опит в проектирането на уеб базирани ГИС-системи, създаване на геобази данни и цифрови модели в сферата на телекомуникациите. Целта на проучването е да се направи своеобразна карта на регионите, където в бъдеще ще се трасират модерните комуникационни мрежи.

През есента на миналата година и министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви началото на проект за изграждане на мрежи за широколентов достъп в 19 отдалечени райони на страната, който трябва да приключи до края на 2011 г.

В препоръките към България Европейската комисия нееднократно препоръчва средствата от еврофондовете да се насочват с предимство към развитие на информационните технологии и към екологичното земеделие.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още