IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се сприятелява с музикалната индустрия заради новата си услуга

Онлайн търговецът води преговори със звукозаписни компании за музикален лиценз на новата си услуга за съхранение на музика онлайн

17:55 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Amazon се сприятелява с музикалната индустрия заради новата си услуга

Amazon е започнала преговори със звукозаписни компании за лицензионните права, свързани с новата услуга на компанията за съхранение на музика и видео онлайн.

Това са посочили пред Wall Street Journal източници, запознати с дискусиите.

През тази седмица компанията, която е най-големият онлайн търговец на дребно в САЩ, представи музикалната си услуга, която позволява на потребителите в САЩ да съхраняват музика и видео на сървърите на Amazon.

Те ще имат достъп до личните си файлове от всякакви мобилни устройства като таблетни компютри и смартфони, които са базирани на операционната система на Google – Android.

Amazon обаче бе разкритикувана малко след това от звукозаписната компания на Sony, че е пуснала новата си услуга, без да си подсигури необходимите лицензи.

От Amazon обаче посочиха, че нямат нужда от лицензи, защото съхранението на музика чрез новата им услуга не се различава по същество от съхранението на музиката, която потребителите са купили, на твърдия диск на персоналния им компютър.

Все пак Amazon е решила да започне преговори със звукозаписните компании за постигане на споразумение, посочват източниците.

Една от причините за това вероятно е, че с лицензирането на музиката няма да се налага Amazon да съхранява отделни копия на музиката за всеки клиент, а вместо това всички потребители, качили една и съща песен, ще могат да използват едно и също нейно копие на сървърите на Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още