IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Globul премахва автоматичното продължаване на договорите за нови абонати

Прмахването на клаузата само за новите клиенти не е решение на проблема, твърди мобилният оператор и настоява конкурентите му да въведат същите правила и за старите клиенти

12:04 | 30.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
И Globul премахва автоматичното продължаване на договорите за нови абонати

Globul ще премахне автоматичното продължаване на договорите за своите нови абонати от 5 април 2011 г. Тази клауза ще отпадне за вече съществуващите абонати тогава, когато това бъде направено и от Мобилтел ЕАД, съобщиха от Globul.

Вчера от Мобилтел съобщиха, че срочните договори, предлагани на нови клиенти от 5 април, няма да включват клауза за автоматично подновяване при изтичане на първоначалния срок. Отпадането на клаузата означава, че след изтичане на срока договорът става безсрочен при същите условия, при които е подписан. Същата мярка беше въведева от 1 март от Vivacom.

От Globul днес коментират, че винаги са били несъгласни с практиката за автоматично продължаване на договорите на абонатите на мобилни телекомуникационни услуги, още когато тя е била въведена от основния им конкурент преди няколко години.

От компанията твърдят, че много преди изострянето на общественото внимание към темата от последните месеци са призовавали регулаторните органи да вземат отношение. Когато това не се случило, са въвели подобни клаузи и в своите договори с потребителите, за да защитят своята пазарна позиция.

От Globul твърдят, че обявеното от конкуренцията премахване на клаузите за автоматично продължаване на договорите на нови абонати не е решение на проблема.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още