IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Amazon пусна услуга за съхранение на музика и видео онлайн

Услугата дава възможност на потребителите да съхраняват музика и видео в интернет и да имат достъп до тях от различни устройства

13:59 | 29.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Amazon пусна услуга за съхранение на музика и видео онлайн

Най-големият онлайн търговец на дребно в САЩ Amazon пусна услуга, която дава възможност на потребителите да качват музика и видео в интернет и да имат достъп до тях от различни устройства.

Смята се, че над подобен онлайн медиа плеър с възможност за съхранение на музика и видео работят и съперниците на Amazon от Google и Apple, предава BBC.

Новото приложение спада към т. нар. изчислителни облаци (cloud computing) – това са онлайн приложения, достъпни през уеб браузър, които позволяват съхранение на информация или задоволяват определени изчислителни потребности на компаниите и потребителите.

Новата услуга засега е достъпна само за регистрираните потребители на Amazon в САЩ. Те ще имат 5GB безплатно пространство за съхранение, приблизително около 1 200 песни, но могат срещу заплащане да го увеличат до 1 TB.

Онлайн плеърът работи с Blackberry, Palm и мобилните телефони с операционната система Android, но не е съвместим с мобилната платформа на Apple iOS.

Коментирайки новата услуга, вицепрезидентът на Amazon за филми и музика Бил Кар посочва през репортери: "Нашите клиенти са ни казвали, че не искат да свалят музика на служебните си компютри или телефони, защото е трудно да се премества между различни устройства.”

Няколко други компании вече предлагат подобни услуги, като mSpot и AudioBox, но Amazon е първата от големите технологични компании, която навлиза в този пазар.

Значителни спекулации, че Apple също ще пусне услуга за съхранение на музика и видео онлайн, се появиха, след като купи музикалния сайт Lala през декември 2009 г.

Google, която вече навлезе на пазара на изчислителните облаци с приложенията си Gmail и Google Documents, също се смята, че тества система за съхранение на музика онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Julius
преди 13 години
и да ги ДОСТЪПВАТ от различни устройства...НЯМА ТАКАВА ДУМА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НЕГРАМОТНИЦИИИИИИ!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още