IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва дело срещу Берлускони за финансова измама на негова медийна компания

По делото е обвиняем и големият син на италианския премиер

13:23 | 28.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Берлускино пристига в съда. <i>Снимка: БТА</i></p>

Берлускино пристига в съда. Снимка: БТА

Министър-председателят на Италия Силвио Берлускони се яви днес пред съда в Милано, където започват предварителни изслушвания по дело за финансова измама на компанията Mediatrade, съобщи Итар-Тасс. Днешното заседание има главно технически характер и на него се уточняват участниците в делото и датите на изслушванията.

По делото Mediatrade заедно с Берлускони са подведени под отговорност още 11 души, включително неговият голям син Пиеро Силвио. Обвиненията към тях са, че са създали „сиви фондове“ за придобиване на права за излъчване на американски филми по каналите на медийната компания на Силвио Берлускони Mediaset.

Настоящото дело срещу действащия италиански премиер фактически е продължение на подобно разследване, по което е започнал вече процес, но обвиненията за измама се отнасят за друг период от време – около 2009 г.

Властите днес са предприели извънредни мерки за сигурност – седмият етаж на сградата на съда, където се води делото, е блокиран от карабинери и там не се допускат не само журналисти, а и юристи, които не са заети пряко с това дело. Дори стъклата на вратата на залата, където се провежда делото, са затъмнени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още