IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните оператори трябва да свалят цените на едро за международни повиквания

КРС определи цената за терминиране при международните разговори да е 0,13 лв./мин. от 1 април 2011 година

11:49 | 28.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Мобилните оператори трябва да свалят цените на едро за международни повиквания

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи трите мобилни оператора да намалят цените на едро за международни повиквания до нивото на тарифите за терминиране в националните мрежи, става ясно от съобщение на комисията.

С решението си КРС задължава Мобилтел ЕАД, Космо България Мобайл ЕАД и Българска телекомуникационна компания АД да прилагат цена за терминиране на входящи международни гласови повиквания в размер на 0,13 лв./мин., считано от 1 април 2011 г.

Извършеният от регулатора икономически анализ показа наличието на конкурентни проблеми, изразяващи се основно в прилагане на прекалено високи цени за терминиране на международни повиквания спрямо цените за терминиране на национални повиквания. Тъй като не са налице валидни основания за разлика в тарифите и предвид обстоятелството, че установеното пазарно поведение на операторите е в разрез с европейската регулаторната рамка, комисията е решила да въведе регулация и при тези цени, каквато е практиката в Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 13 години
Какво стана с обажданията между операторите ? :-)))С автоматичното удължаване на договорите ? :-)))СМЕШНИЦИ !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още