IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RIM увеличи с 31% печалбата си заради силните продажби на Blackberry

Дългоочакваният таблет на RIM, който излиза през април, ще е съвместим с приложенията за Android

11:26 | 25.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
RIM увеличи с 31% печалбата си заради силните продажби на Blackberry

Производителят на смартфоните Blackberry - канадската компания Research In Motion (RIM), отчете 31% скок в печалбата си през последното тримесечие благодарение на силните продажби на Blackberry.

Нетната печалба на компанията се увеличава до 934 млн. долара за трите месеца до 26 февруари, които се явяват четвърто финансово тримесечие за Research In Motion, пише Wall Street Journal.

Преди година положителният финансов резултат е бил в размер на 710 млн. долара.

Приходите на компанията нарастват до 5,55 млрд. долара за четвъртото тримесечие в сравнение с 4,08 млрд. долара преди година, което прави ръст от 36 на сто.

Причината за това се крие в добрите продажби на смартфоните BlackBerry, въпреки че в началото на тази година те бяха изместени по пазарен дял в САЩ от мобилните телефони с операционна система Android.

В рамките на разглежданото тримесечие RIM продава около 14,9 милиона смартфона BlackBerry, а броят им за цялата финансова година се увеличава до 52,3 млн.

За финансовата година RIM реализира нетна печалба от 3,4 млрд. долара, което е с 47% повече от предходната финансова година. Приходите са в размер на 19,9 млрд. долара, което представлява увеличение от 33 на сто от предходната година.

През април на пазара в САЩ и Канада се очаква да излезе дългоочакваният таблет на RIM – Blackberry Playbook. Той ще се конкурира с iPad на Apple, като ще се продава на сходни цени. При обявяването на финансовите резултати ръководството на RIM съобщи, че таблетният компютър ще е съвместим с приложенията за Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
edge404
преди 13 години
Що ве, той може да си е насадил малко коса, и да е трупнал 30 килца за спорта %)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
lou1980
преди 13 години
Mnogo vi e hubava statiata, samo deto tova ne e Jim Balsillie na snimkata, izlagate se investora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още