IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google обвинява Китай за проблеми с Gmail

Проблемите с електронната поща съвпадат с интернет кампания, призоваваща за протести в Китай, подобни на тези в Близкия изток

17:24 | 21.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google обвинява Китай за проблеми с Gmail

Google обвинява китайските власти за проблеми с достъпа до електронната поща Gmail на територията на Китай, съобщава BBC.

Интернет потребители се оплакват, че през последните седмици властите са засилили хакерските атаки срещу услугата Gmail, затруднявайки сериозно достъпа до електронната поща.

Google обяви, че не е открила технически причини за проблемите и обвини китайското правителство, че „атаката за блокиране на достъпа до електронната поща е специално разработена да изглежда като технически проблем с Gmail".

Според потребителите проблемите с електронната поща съвпадат с интернет кампания, призоваваща за протести в Китай, подобни на тези в Близкия изток.

Миналата година Google обяви, че е бил подложен на хакерски атаки от базирана в Китай организация, целяща да компрометира личната поща в Gmail на китайски активисти за човешки права.

Инцидентът предизвика напрежение между Китай и САЩ, в резултат на което Google трябваше да ограничи достъпа си до китайския пазар.

Пекин винаги е отричал каквато и да е държавна намеса в кибератаките и окачествява подобни обвинения като безпочвени.

За осъществяване на атаките хакерите използват слабост в Internet Explorer, откъдето атакуват потребители на Gmail.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още