IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София очаква поне 4,6 млн. лв. от билбордове годишно

Очаква се предложение рекламните площи да бъдат отдавани за срок от десет години

20:13 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
София очаква поне 4,6 млн. лв. от билбордове годишно

За предстоящия конкурс за отдаването на части от общински терени за разполагането на рекламни елементи Столичната община ще заложи минимална наемна цена от 4,64 млн. лв. на година, научи БТА от Столичната община.

От там ще предложат за одобрение от Столичния общински съвет конкурсната документация със срок за наем на терените от 10 години, а не пет - както беше в първия вариант на конкурса, който бе отменен.

Минималната сума, която се очаква като приход от рекламни елементи до 4 кв. м, включени в пакет "А", е 134 976 лв. на месец, а от пакет "Б", където са включени рекламни елементи до 12 кв. м, - по 252 000 лева на месец.

В момента рекламните фирми, които са с билбордове, разположени върху общински терени, плащат между 350 и 400 лв. на месец наем за съоръжение до 12 кв. м, както и между 150-180 лева - за съоръжение до 4 кв. метра.

От общината все още очакват предложението на асоциациите за външна реклама за актуализиране на наемната цена за разположените в момента билбордове. Столичният кмет заяви преди седмица, че очаква актуализацията да е с минимум 30 процента.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още