IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големи щатски компании са били жертва на хакери през последните две години

Поверителни електронни писма показват, че обект на такива атаки са били над 10 компании, които по-рано не бяха назовавани

19:33 | 08.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Големи щатски компании са били жертва на хакери през последните две години

Мрежите на щатските компании DuPont, Johnson & Johnson и General Electric са били разбити през последните две години от хакери, предаде Bloomberg.

Поверителни електронни писма показват, че обект на такива атаки са били още около 10 компании, които по-рано не бяха назовавани.

Някои от атаките приличат на тази срещу интернет гиганта Google, който през януари 2010 г. обяви, че хакери от Китай са откраднали негова интелектуална собственост, както и че около 20 други компании са станали жертви на такива нападения.

За атаките се говори в близо 60 хил. поверителни имейла, за които HBGary – компания за киберсигурност, наета от някои от засегнатите групи, твърди, че са били откраднати от нея на 6 февруари. След това имейлите са били разпространени в интернет от група хакери, известна като Анонимните.

Сред атакуваните компании са Walt Disney, Sony, Johnson & Johnson и GE, според електронните писма.

Инцидентите, описани в откраднатата кореспонденция, представляват случаи на индустриален шпионаж от страна на хакери, базирани в Китай, Русия и други страни. Според щатските власти атаките са се увеличили по брой и обхват през последните две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още